Gondolom mindenki tudja, hogy a japán nők milyen vékonyak, és szinte sose híznak el. Na itt elolvashatjátok, hogy hogyan is csinálják!:) És nem kell aggódni, mert ez tényleg nagyon egészséges.
A Japán diétát könnyü csinálni. Nem kell hozzá sushit ,meg egyéb japán ételeket enned. Elég ha a következőket betartod:
-Lehetőleg rizst, szóját, halat, zöldségféléket és gyümölcsöket egyél.
-A japán(illetve ázsiai)adagok kicsik. Ezért szedj magadnak keveset. Így akkor sem eszed túl magad, ha mindet megetted.
-Ugye ,mint mindenhol a reggeli a legfontosabb. Viszont nem kell itt se tele zabálni magad! Japánban szokásos a miszóleves fogyasztása reggeli képp. Ha ezt nem tudod megcsinálni, akkor ihatsz zöld teát is.
-A japánok kevés zsírral főznek. Illetve kedveltebb náluk a nyersebb fogások.
-Kenyér helyett általában rizst esznek (Ha te mindenképp kenyeret is szeretnél enni, akkor ehetsz ,de csak mértékkel. Ugyanis azis nagyon hizlal!)
-Jobban kedvelt náluk az apró,ízletes gyümölcsös édességek, a hatalmas, krémes, cukros sütikkel ellentétben, amik európában híresek.
-A japán nők nem sanyargatják magukat, ugyanis mindenből esznek, de csak keveset.
-Ha érzed ,hogy kezdesz tele lenni, akkor hagyd abba az evést. Illetve próbálj meg lassan enni.
Egy napi mintaétrend:
-Reggeli: zöld tea, miszóleves
-Tízórai: gyümölcs tetszés szerint
-Ebéd: 15dkg rizs szójaszósszal
-Uzsonna: gyümölcsök tetszés szerint
-Vacsora: 20dkg avokádós rizs
Illetve még azt se felejtsük el, hogy 7 után már ne együnk!
Gyűjtöttem pár receptet, amiket eliskészíthettek!:)
Miszóleves
Tegyél fel három deci hideg vizet melegedni. Amíg melegszik, tegyél bele személyenként fél-fél tasak dasi levesport (a dasi egyfajta algából készült erőleves, instant változatát itthon is lehet kapni), egy kevés vékonyra vágott póréhagymát. Ha felforrt, vedd le a tűzről és keverd hozzá a szójapasztát, és a kockacukor méretűre vágott tofut. A szójapasztával és a tofuval már ne főzd tovább. Készítheted zöldségekkel, gombával is, fűszerezheted chilivel vagy borssal.
Egy hasonló misoleves receptet ITT találhattok!

Hagymás tintahalsaláta
Hozzávalók:
A jól megtisztított, megmosott tintahalat vágd karikára vágjuk, és kevés sóval, borssal meghintve forgasd össze. Forró olajon állandóan forgatva süsd meg, tedd rá a megtisztított, összetört fokhagymát és chilipaprikát, az őrölt koriandert, a metéltre vágott halványító zellert és hagymákat. Egyszer keverd át. Ügyelni kell arra, hogy a zöldségek ne puhuljanak meg túlzottan. Cukorral citromlével, finomra vágott kaporral ízesítsd, és jól keverd össze. Forró olajban süsd ki a rákszirmot. Tálaláskor cikórialevelekkel, paradicsom cikkekkel, salátalevelekkel és rákszirommal díszítsd.

Rizses nyershal(Sushi)
Hozzávalók:
-
40 dkg rizs
-
50 dkg friss nyers hal, (tintahal, lazac, ton)
-
1 evőkanál frissen készített wasabitorma
-
1 evőkanál rizsecet
-
szójaszósz
Először az ecetes rizst készítsd el (alább), azután a filézett halat mosd meg, és szeleteld 1-2 cm vastagságúra, 5 cm hosszúságúra. Kezed mártsd ecetes vízbe, és a halszeleteket kend be wasabitormával. Formálj rizslabdákat, és nyomkodd rá a nyers halszeletekre, formázd meg és tedd félre. Addig folytasd a susi készítését, míg az összes hozzávaló el nem fogy. Szójaszószba mártogatva fogyaszd.

Ecetes rizs
Hozzávalók:
-
50 dkg rizs
-
5 dl víz
-
4 evőkanál rizsecet
-
3 teáskanál cukor, só
A rizst válogasd át és alaposan mosd meg, majd vízben tedd fel főzni. Az eredeti susirizst kilencszer öblítik le. Melegítsd fel az ecetet, és a cukrot meg a sót oldd fel benne. Főzés közben add a rizshez és lapátkanállal állandóan keverd. Így lesz megfelelő állagú és fényű. Az ecetes rizst ajánlatos azonnal elfogyasztani, ellenkező esetben takard le vizes ruhával, és lehetőleg néhány órán belül használd fel.
<<Vissza
|